Resultater for Caroline Wozniacki 2011

Januar Februar Marts April Maj Juni Juli August September Oktober November December
              Toronto
Cincinnati
New Haven
USOpen
Tokyo
Bejing
Istanbul
Bratislava Diamond

Sammenfatning

Efter en flot sæsonafslutning i 2010, hvor Caroline i perioden august til oktober spillede sig til 1. pladsen på ranglisten, bl.a. ved at vinde 5 turneringer (Farum, Montreal, New Haven, Tokyo og Beijing), nå semifinalen i USOpen og finalen ved det afsluttende WTA Championship i Doha, var det en enestående bedrift, at det igen i 2011 lykkedes Caroline at slutte sæsonen som no. 1.

2011 startede ikke alt for lovende, da hun i en opvisningskamp mod Zvonareva, Vera (RUS) tabte kæmpestort, og i den første turnering i Sydney tabte hun den første kamp 3-6, 3-6 til Cibulkova, Dominika (SVK).
I årets første Grand Slam Australian Open var hun ved dog ved at genfinde de gode takter, og hun var meget tæt på at spille sig i finalen, men satte desværre en 40-15 føring i egen serv på et afgørende tidspunkt i 2. sæt over styr mod Li, Na (CHN).

I den næste periode (februar og marts) spillede Caroline formentlig noget af det bedste tennis, som hidtil er set fra hende, og hun vandt Dubai med finalesejr over Kuznetsova, Svetlana (RUS) 6-1, 6-3, nåede finalen i Doha, hvor hun dog tabte til Zvonareva, Vera (RUS) 4-6, 4-6, hvorefter hun vandt Indian Wells med finalesejr over Sharapova, Maria (RUS) 6-2, 5-7, 6-3.

Ved turneringen i Miami i slutningen af marts tabte Caroline i 4. runde 5-7, 6-3, 3-6 til Petkovic, Andrea (GER), som hun dog vandt over de næste 2 gange, de har mødtes.
I april vandt Caroline i
Charleston med finalesejr 7-6(4), 6-3 over Vesnina, Elena (RUS), som overraskende havde slået både Stosur, Samantha (AUS) og Goerges, Julia (GER) ud undervejs. Sidstnævnte blev herefter en "ond ånd", idet hun først besejrede Caroline i finalen i Stuttgart 7-6(3), 6-3 og kort tid efter i 4. runde i Madrid 6-4, 1-6, 6-3.

I maj måned nåede Caroline semifinalen i Rome, hvor Sharapova, Maria (RUS) fik revanche og vandt 7-5, 6-3 og senere finalen over Stosur, Samantha (AUS) 7-6(6), 6-0.
Ugen efter vandt Caroline turneringen i
Brussels med finalesejr 2-6, 6-3, 6-3 over Peng, Shuai (CHN), som forinden havde slået Zvonareva, Vera (RUS) 6-3, 6-3 i semifinalen.

Ved årets 2. Grand Slam French Open i slutningen af maj blev Caroline slået ud allerede i 3. runde af Hantuchova, Daniela (SVK), som spillede op til sit absolut bedste og vandt 6-1, 6-3.
Herefter deltog Caroline i Farum, hvor hun som hjemmebane favorit genvandt titlen med finalesejr over Safarova, Lucie (CZE) 6-1, 6-4.

Caroline indledte årets mest prestigefyldte Grand Slam turnering Wimbledon med sikre sejre i de 3 første kampe, hvor hun også spillede udmærket. I kvartfinalen tabte hun noget overraskende 6-1, 6-7(5), 5-7 til Cibulkova, Dominika (SVK) efter at hun tilsyneladende havde styr på kampen efter 1. sæt.
Efter Wimbledon var der en masse snak og skriverier om, at Caroline skulle skifte sin far ud med en ny træner, som skulle ændre hendes spillestil, så hun bliver langt mere aggressiv. Siden har der været mange gætterier om, hvem den nye træner skal være, og det er fortsat usikkert, om et trænerskifte reelt bliver aktuelt.

Muligvis har denne usikkerhed haft psykologisk indflydelse på Carolines spil i de følgende turneringer, som er refereret herunder, idet hun tabte første kamp i de næste 2 turneringer mod lavt rangerede spillere, hvilket ellers meget sjældent sker for Caroline. I samme periode var hun blevet nyforelsket, hvilket måske også kan have spillet ind som årsag til de dårlige resultater.

Ved den næste turnering i New Haven var Caroline tilsyneladende tilbage på sporet, idet hun vandt turneringen for 4. år i træk, og i den efterfølgende Grand Slam turnering USOpen nåede hun for 2. år i træk semifinalen, hvor hun dog tabte 2-6, 4-6 til Williams, Serena (USA), som spillede fremragende.

I de følgende turneringer skulle Caroline forsvare sidste års turneringssejre i både Tokyo og Beijing. Hun var ikke i stand til at gentage bedriften, idet hun i Tokyo tabte 5-7, 6-1, 4-6 til  Kanepi, Kaia (EST), og i Beijing tabte hun 6-3, 0-6, 6-7 til Pennetta, Flavia (ITA), som formentlig spillede sin bedste kamp nogensinde.
Caroline spillede ikke op til sit absolut bedste i disse turneringer, som blev domineret af spillere, som havde slået flere top 10 spillere ud, og derfor var Carolines placering på ranglisten ikke for alvor truet.

I årets sidste turnering, som var WTA Championships i Istanbul, fandt Caroline aldrig det helt store spil frem, og hun sluttede derved sæsonen med et mindre overbevisende indtryk end året før.
Set over hele sæsonen må hendes indsats dog betegnes som mere end godkendt med bl.a. 6 turneringssejre, 2 finalepladser, 2 semifinaler ved Grand Slam.


08.12.2011 Diamond Games, Antwerpen
Opvisningskamp Caroline vs.
Clijsters, Kim (BEL)
Resultat: 6-2, 7-6 til Kim Clijsters

21.11.2011 Bratislava, Slovakiet - Opvisningskampe kl. 1830
Damesingle: Caroline Wozniacki vs. Cibulkova, Dominika (SVK)
Mixeddouble Caroline Wozniacki/Mansour Bahrami vs. Cibulkova, Dominika (SVK)/Henri Leconte
TV: Ingen oplysning fundet om mulighed for at se kampen på TV
Billeder fra Tennis Classic 2011:
MailOnline - ImageGlobe - TennisPlanet.me - YahooSports

YouToubeVideo

25-30. okt Istanbul, Turkey, TEB BNP Paribas WTA Championships, Season-Ending Championships

370 point - $225.000

Read Group

 

Tirsdag

(4) Kvitova, Petra (CZE) vs. (5) Zvonareva, Vera (RUS)

6-2, 6-4

Indbyrdes: 2-3. Seneste 7-6(2), 6-0 til Zvonareva i Tokyo. Kvitova vandt turneringen i Linz i forrige uge, og hun har virket mere overbevisende end Zvonareva, som har haft skuffende resultater den senere tid. Kvitova må være svag favorit.

Forudsigelsen i den første kamp holdt stik. Kvitova spillede det meste af 1. sæt og begyndelsen af 2. sæt på et niveau, som kan være godt nok til at vinde turneringen. Mod slutningen af kampen dalede kvaliteten, og Zvonareva havde gode chancer for at få vendt kampen, men ved 4-4 lavede hun nogle nemme fejl, hvorefter Kvitova kunne bryde serv og derefter serve kampen hjem.

 Tirsdag

(1) Wozniacki, Caroline (DEN) vs. (8) Radwanska, Agnieszka (POL)

5-7, 6-2, 6-4

Indbyrdes: 4-1. Radwanska har ikke vundet siden 2007, og hun skal mindst spille på samme niveau som i Tokyo og Beijing, hvis hun skal have en chance mod Caroline, som må være favorit.

Caroline levede op til favoritværdigheden, men det holdt hårdt undervejs. Foran 5-4 og med 3 breakchancer til at vinde 1. sæt  ved 0-40 blev Caroline tilsyneladende nervøs og lavede nogle nemme fejl, hvilket bevirkede at Radwanska alligevel kunne holde serv og derefter vinde 1. sæt. I starten af 2. sæt virkede Caroline fortsat usikker, og hun fik brudt sine første 2 servepartier. Heldigvis brød hun også Radwanska, som tilsyneladende var generet af problemer med skulderen.  Caroline vandt 2. sæt uden de helt store problemer. I 3. sæt kom Caroline foran 4-2 og 40-15 i egen serv, men igen blev Radwanska lukket ind i kampen, og hun fik udlignet til 4-4, hvorefter Caroline brød igen til 5-4 og efter møje og bevær fik hun servet kampen hjem. Kampen var præget af, at nerverne tilsyneladende var på højkant, men der blev alligevel ind imellem også vist tennis af høj klasse. Det er dog nødvendigt at hæve niveauet i de kommende kampe, hvis Caroline skal gøre sig håb om at nå finalen og vinde turneringen.

Onsdag

(1) Wozniacki, Caroline (DEN) vs. (5) Zvonareva, Vera (RUS)

2-6, 6-4, 3-6

Indbyrdes: 4-4. Skiftes som regel til at vinde. Hvis Zvonareva ikke spiller væsentligt bedre end i de foregående turneringer, bør Caroline ikke få større problemer med at besejre hende, hvis hun spiller op til normal standard.

Zvonareva spillede væsentligt bedre end i de foregående turneringer, og Caroline kom under et gevaldigt pres fra start, hvor Zvonareva slog vindere på stribe. Caroline var for det meste lidt for passiv og overlod (formentlig ufrivilligt) for meget initiativ til modstanderen, som fik lov at dirigere slagets gang. Som sædvanlig fightede Caroline alt hvad hun kunne, og i 2. sæt  lykkedes det for hende med stort besvær at holde sin serv hele vejen, godt hjulpet af en mere normal fejlprocent fra Zvonareva, som fortsat havde initiativet i de fleste dueller. Da Caroline omsider selv fik chancen i Zvonarevas serv ved 4-5 (man får altid en chance) lykkedes det at vinde sættet på den 3. break-chance.
3. sæt startede skidt, idet Caroline blev brud i første parti, bl.a. på en (for Zvonareva) heldig net-ruller og et par sjuskede fejl fra Caroline, og det var igen op ad bakke. Zvonareva brød endnu en gang og kom foran 4-1. Carolines servereturneringer fungerede ikke særlig godt, og derfor var hun sjældent tæt på at bryde serven. Dog fik hun det ene break tilbage og hold selv serv  til stillingen 3-4. Zvonareva holdt derefter sin serv uden problemer, hvorefter Caroline kom bagud 0-40 i egen serv, og Zvonareva kunne tage stikket hjem.

Torsdag

(1) Wozniacki, Caroline (DEN) vs. (4) Kvitova, Petra (CZE)

4-6, 2-6

Indbyrdes: 3-1. Alle kampe sikre sejre i 2 sæt. Kvitova har kvaliteterne til at vinde over Caroline, hvis hun spiller sit absolut bedste. Efter 2 hårde kampe mod Radwanska og Zvonareva kan det blive en meget svær opgave at slå Kvitova, som formentlig har overtaget favoritværdigheden før kampen. Dette behøver på ingen måde være ensbetydende med, at hun også vinder.

Kvitova spillede som i den første kamp mod Zvonareva overbevisende, og hun tog initiativet fra kampens begyndelse. Caroline spillede igen for passivt, og hun var på intet tidspunkt  i stand til at dirigere duellerne. Caroline var tydeligvis ikke fysisk på toppen, men som hun har spillet i de forudgående kampe, havde det ikke være tilstrækkeligt til at vinde over Kvitova, som hun spiller i øjeblikket.
Dermed er Carolines rolle i turneringen udspillet, og efter endnu en flot sæson, hvor hun for 2. år i træk slutter som no. 1. Set over hele 2011 kan der ikke indvendes noget mod denne præstation, selvom hun slutter sæsonen lidt halvskidt.
Udfordringen bliver at komme niveauet fra første del af 2011, hvor hun i perioder spillede sublimt, og få videreudviklet sit spil, så hun bliver bedre i stand til at tage initiativet i de kampe, hvor hun møder mere hårdtslående modstandere.

Torsdag

(5) Zvonareva, Vera (RUS) vs. (8) Radwanska, Agnieszka (POL)

6-1, 2-6, 5-7

Indbyrdes: 2-3. Radwanska har vundet de 3 seneste opgør, og hun har gode chancer for at gentage dette, da Zvonareva ikke har spillet op til sit bedste de seneste måneder. Hvis Zvonareva kan finde frem til det samme spil som mod Caroline, må hun dog være favorit til at vinde kampen

Kommentar Ole Jørgensen: Kampen bød på et længerevarende ophold på stolekante med adskillige dueller af næsten artistisk karakter. 1. sæt (1-6) dominere Zvonareva med sikkert, næsten fejlfrit spil på højeste niveau. I 2.sæt (6-2) søgte Zvonarev...a at forcere og mistede koncentration resulterende i mange fejl, hvorimod Radwanska spillede sig ind i kampen med sit vanlige, afbalancerede spil. Samme mønster forsatte ind i 3. sæt (7-5). Zvonareva fik dog til tider hævet sit niveau igen, men hun virkede febrilsk medens Radwanske - som Michael Mortensen udtrykte det - så ud som om hun spillede em almindelig træningskamp.Ved stillingen 3-5 misbrugte Zvonareva 3 matchbolde og Radwanska bragte sig på 6-5. Zvonareva præsterede 3 grove fejl og tabte dermed kampen. Hvis Radwanska forsætter med at udvikle sit spil så markant, vil hun kunne avancere til top 5 og måske endda top 3.

Fredag

(4) Kvitova, Petra (CZE) vs. (8) Radwanska, Agnieszka (POL)

7-6(4), 6-3

Indbyrdes: 2-0. Kvitova spillede bedst af de 2 i første kamp, og må på den baggrund være favorit i denne kamp. Kvitova er allerede kvalificeret til semifinalen, mens Radwanska blot behøver vinde et sæt for at kvalificere sig på Zvonarevas bekostning. Begge spillere vil formentlig gå efter sejren og dermed vinde puljen, hvorved de undgår semifinale mod  Azarenka, som har været den suverænt bedste i White Group.

Radwanska havde alle muligheder for at vinde 1. sæt, som ville kvalificere hende til semifinalen, da hun førte 5-1 i 1. sæt. Kvitova havde indtil da ikke spillet op til samme niveau som i de 2 foregående kampe mod Zvonareva og Caroline, men hun fik pludselig mere styr på de tunge angrebsslag, og Radwanska blev indhentet, hvorefter Kvitova tog sættet hjem.
2. sæt var af svingende kvalitet, men Kvitovas større power blev udslagsgivende. Da Radwanska tabte i 2 sæt, gik den anden semifinaleplads til Zvonareva.

White Group

Tirsdag

(2) Sharapova, Maria (RUS) vs. (6) Stosur, Samantha (AUS)

1-6, 5-7

Indbyrdes: 9-0: Sharapova må have et psykisk overtag, da Stosur aldrig har besejret hende, hvilket måske kan opveje den manglende kamptræning som følge af hendes skade.

Sharapova var tydeligvis ikke tilbage på sit bedste niveau, og hun lavede alt for mange fejl til for alvor at true Stosur, som spillede en god kamp. 2. sæt startede ellers godt for Sharapova, som satte en 0-40 føring til dobbelt break over styr, hvorefter Stosur kom tilbage og vandt sættet.

Onsdag

(3) Azarenka, Victoria (BLR) vs. (6) Stosur, Samantha (AUS)

6-2, 6-2

Indbyrdes: 4-0: Azarenka vandt med overbevisende spil sidste uge i Luxemburg, og bortset fra et enkelt sæt på 6-4, afgav hun højst 3 partier i samtlige sæt. Hun må betragtes som favorit mod Stosur, selvom hun fik en god start med sejr over Sharapova.

Stosur var langt under det niveau, som hun havde vist dagen før mod Sharapova. Til gengæld spillede Azarenka nærmest fejlfrit, og der var klasseforskel.

Onsdag

(2) Sharapova, Maria (RUS) vs. (7) Li, Na (CHN)

6-7(4), 4-6

Indbyrdes: 5-3: Li Na har vundet de 3 seneste opgør, men har ikke spillet godt i lang tid. Sharapova må derfor være favorit, selvom hun efter en skadespause kom skidt fra start i den første kamp mod Stosur.

Sharapova lavede igen mange nemme fejl. Alligevel havde hun masser af muligheder for at vinde 1. sæt, hvor hun igen havde chancer for dobbelt break. Ved 5-4 kunne hun serve sættet hjem, og i tie-breaken førte hun 4-0.
I 2. sæt kom Li Na foran 5-2, men kunne ikke serve kampen hjem. Ved 5-4 havde Sharapova flere chancer for at komme tilbage, men igen blev nogle nemme fejl afgørende. Li Na spillede solidt uden at være prangende, men hun blev belønnet for sin evne til hænge i pointene, hvorved hun kunne profitere af Sharapovas mange fejl.

Torsdag

(3) Azarenka, Victoria (BLR) vs. (7) Li, Na (CHN)

6-2, 6-2

Indbyrdes: 1-4: Azarenka må trods negativ statistik også være favorit i denne kamp.

Azarenka havde ingen problemer med at vinde over Li Na. Hun havde fuld kontrol over kampen, hun spiller for tiden så overbevisende, at hun må være favorit til at vinde turneringen.

Fredag

(6) Stosur, Samantha (AUS) vs. (7) Li, Na (CHN)

6-1, 6-0

Indbyrdes: 5-0: Den statistik bliver formentlig ikke ændret til Li Na's fordel. Vinderen kvalificerer sig til semifinalen.

Som cifrene viser var der klasseforskel på de 2 spillere.

Fredag

(9) Bartoli, Marion (FRA)  vs. (3) Azarenka, Victoria (BLR)

5-7, 6-4, 6-4

Indbyrdes: 1-7: Bartoli spiller i stedet for Sharapova, som har trukket sig på grund af problemer med den ankelskade, som har holdt hende ude en periode. Azarenka må være kæmpefavorit til at vinde denne kamp.

Kampen bar præg af, at Azarenka reelt ikke havde noget at spille om (udover ranglistepoint og pengepræmier), da hun havde sikret sig puljesejr og videre adgang til semifinalen. Azarenka vandt ganske vist 1. sæt efter at være bagud 2-5, og i 2. sæt kom hun foran 2-0 og det lignede en sikker sejr i 2 sæt. Tilsyneladende tog hun for let på kampen, og den altid fightende Bartoli brød tilbage og vandt 2. sæt. I 3. sæt virkede Azarenka fornærmende uengageret, uden sit normale stønneri, og hun sparede tydeligvis på kræfterne inden semifinalen næste dag.

Semifinaler
Lørdag

1. kamp: Vinder Read Group vs. Nr. 2 White Group

(4) Kvitova, Petra (CZE) vs. (6) Stosur, Samantha (AUS)

5-7, 6-3, 6-3

Kvitova har vist formidabel styrke i de indledende puljekampe, og hun må være oplagt favorit til at nå finalen.

Kvalitetsmæssigt en meget svingende kamp, hvor Kvitova tilsyneladende - efter at have brudt modstanderen - sjuskede 1. sæt væk med flere elementære fejl i egen serv. I både 2. og 3. sæt var Kvitova dominerende. Foran 5-0 i 3. sæt kom der alligevel en smule spænding, inden hun fik lukket kampen.

2. kamp:  Vinder White Group vs. Nr. 2 Read Group

(3) Azarenka, Victoria (BLR) vs. (5) Zvonareva, Vera (RUS)

6-2, 6-3

Bortset fra den sidste betydningsløse puljekamp mod Bartoli har Azarenka spillet en klasse bedre end Kvitova og flere klasser bedre end de øvrige. Hvis Zvonareva kan spille på samme niveau som i kampen mod Caroline, har hun dog en chance, hvis Azarenka ikke spiller helt op til niveauet fra de 2 første kampe.

Azarenka fortsatte med samme overbevisende spil, som hun (bortset fra den betydningsløse kamp mod Bartoli) har vist gennem de seneste par turneringer. God fart og længde i boldene med fin kontrol, hvilket fremprovokerede en række fejl fra Zvonareva, som ikke for alvor kunne tilkæmpe sig overtaget i duellerne.

Finale
Søndag

(4) Kvitova, Petra (CZE) vs. (3) Azarenka, Victoria (BLR)

7-5, 4-6, 6-3

Helt fra turneringens start har disse 2 spillet i en liga for sig selv sammenlignet med de øvrige deltagere, og derfor er det helt naturligt, at de nu mødes i finalen i en direkte dyst om 2. pladsen på ranglisten. Bedømt efter de forudgående kampe, må Azarenka betragtes som favorit til den endelige sejr.

Kvitova spillede næsten fejlfrit i 1. sæt indtil stillingen 5-0, hvor hun havde haft initiativet og lavet stribevis af vindere og kun 3 uprovokerede fejl. Efter flere misbrugte sætbolde fik Azarenka kontrol over spillet, og med god hjælp af flere fejl fra Kvitova fik hun udlignet til 5-5. Kvitova fik dog hevet sættet hjem alligevel ved at bryde serv igen. I 2. sæt havde Azarenka bedre styr på begivenhederne, idet hun med kontrolleret spil med god fart og dybde kunne modstå Kvitovas mere aggressive spillestil.
I starten af 3. sæt havde Azarenka flere chancer for at bryde Kvitovas serv, men i stedet blev hun selv brudt til 0-2 på Kvitovas første breakbold. Derefter havde Kvitova det mentale overtag, som bevirkede at hun kunne løfte sit spil op på niveauet fra starten af kampen, og hun fik igen initiativet i kampen, og hendes sejr var fuldt fortjent.


1-9. okt

China Open, Bejing

250 point - $74.450

Afviklede runder, med Caroline

1/4 (23) Pennetta, Flavia (ITA) 6-3, 0-6, 6-7. Kampen var et nyt eksempel på, at Caroline møder en modstander, som spiller sit absolut bedste. Specielt i 2. sæt og starten af 3. sæt spillede Pennetta nærmest fejlfrit, og hun satte gang på gang boldene tæt ved linierne, så Caroline var under konstant pres. Caroline spillede ikke nogen dårlig kamp, og hun fik kæmpet sig tilbage i 3. sæt, hvor hun havde chance for at lukke kampen ved stillingen 6-5 30-0 i egen serv. Pennetta fik igen løftet spillet op på højeste niveau, og hun vandt helt fortjent tie-breaken 7-2.
3. Rnd (40) Kanepi, Kaia (EST) 6-3, 7-6.  Caroline fik hermed revanche fra sidste uges nederlag i Tokyo. Kanepi spillede igen en helt fantastisk kamp, hvor hun specielt på flere afgørende tidspunkter spillede sit absolut bedste. Caroline formåede denne gang at tage mere initiativ, hun var tættere på baglinien, og der var mere længde på boldene.
2. Rnd (34) Gajdosova, Jarmila (AUS) 6-2, 6-3. Caroline havde overraskende besvær med at besejre Gajdosova i den forløbne turnering i Tokyo, men denne gang var der ligesom i de fleste af deres indbyrdes kampe aldrig for alvor tvivl om resultatet. En solid indsats af Caroline, som dog i perioder fortsat blev lidt for passiv, og hendes få fremstød til nettet var desværre uden større succes.
1. Rnd (49) Hradecka, Lucie (CZE) 3-6, 6-0, 7-5. Referat fra Ole Jørgensen:
Puha. En kamp, der illustrerer Navratilovas tese: Caroline skal spille mere modigt. 1. sæt: Fedtespil, korte bolde uden fart = taber. 2. sæt: Mere fart, dybe bolde, tager nogle chancer = vinder suverænt. 3. sæt: Lægger igen for mange korte,... svage bolde lige til modstanderen indtil stillingen 5-5. Der kommer modet så sandelig tilbage. Og hvem sagde, at Caroline ikke kan serve. Når hun tør! Flot kamp af Hradecka. Hun gik virkeligt efter chancen hele kampen igennem.

Runder, uden Caroline

Semi (23) Pennetta, Flavia (ITA)  vs. (12) Radwanska, Agnieszka (POL) 4-6, 2-6
(57) Niculescu, Monica (ROU)  vs. (11) Petkovic, Andrea (GER) 2-6, 0-6
Samtlige top-10 spillere er ude af turneringen, hvilket illustrerer at der også er et meget højt niveau hos de spillere, som er placeret under top-10.
I den første semifinale var Niculescu chanceløs mod Petkovic. I den anden kamp kunne Pennetta ikke spille op til samme niveau som i kvartfinalen mod Caroline, og  Radwanska vandt uden større problemer med sit solide og sikre spil.
Finale  (12) Radwanska, Agnieszka (POL) vs. (11) Petkovic, Andrea (GER) 7-5, 0-6, 6-4 En fantastisk finale på et meget højt niveau, som fortjent giver begge spillere avancement til top-10. I 1. sæt forsøgte begge spillere at få initiativet, men Radwanskas større sikkerhed blev udslagsgivende. Petkovic var helt suveræn i 2. sæt, hvor hun stort set ingen fejl lavede, og Radwanska kunne ikke dæmme op for dette pres. Da hun fik meget få 1. server i spil, blev hun gang på gang straffet på sin 2. serv med rene vindere fra Petkovic.
I 3. sæt lykkedes det Radwanska at hænge på, selvom Petkovic fortsat havde initiativet, men hun kunne ikke holde den lave fejlprocent fra 2. sæt. Ved 4-4 udnyttede Radwanska muligheden for at bryde serven, hvorefter hun sikkert servede kampen hjem.
Dermed gentog Radwanska Carolines kunststykke fra sidste år ved at vinde både i Tokyo og Beijing.

25.09.11

Toray PPO, Tokyo

125 point - $20.550

Afviklede runder, med Caroline

3. Rnd (40) Kanepi, Kaia (EST) 5-7, 6-1, 4-6. Igen et jævnbyrdigt opgør, der ligesom deres tidligere  indbyrdes opgør  var i 3. sæt.  Specielt i 1. sæt var Caroline lidt for passiv og overlod for meget initiativ til Kanepi. Efter overbevisende spil vandt Caroline dog 2. sæt, og foran 3-0 i 3. sæt lignede det en overkommelig opgave. Kanepi spillede derfra ganske simpelt fremragende og fik lagt et enormt pres på Caroline, som egentlig spillede udmærket. Kampen var igen et eksempel på en modstander, som spiller sit absolut bedste tennis, når modstanderen er verdens no.1.
2. Rnd (34) Gajdosova, Jarmila (AUS) 6-1, 6-7, 6-3. Caroline havde vundet alle forudgående 3 indbyrdes kampe overbevisende i 2 sæt. Indtil 2 matchbolde ved stillingen 6-1, 5-4 (40-15) lignede det en gentagelse. Caroline havde indtil da spillet solidt uden at gøre mere end nødvendigt.
Da kampen tilsyneladende var ved at være forbi, slap Gajdosova al anspændtheden og begyndte at spille langt mere frit, og hun løftede derved sit niveau flere trin op, og vandt sættet med aggressivt spil med mange vinderslag.
Langt ind i 3. sæt bevarede Gajdosova initiativet, mens Caroline spillede lidt for passivt, hvilket også er Gajdosovas fortjeneste. Det lykkedes dog ikke Gajdosova at vinde Carolines servepartier, selvom flere af dem var på vippen.
Ved stillingen 4-3 blev Gajdosova brudt blankt, hvorefter Caroline bragte sig foran 40-0, og på den næste bold satte Caroline en ren vinder på kanten af baglinien. Bolden blev dømt ude, men Carolines challenge bekræftede, at bolden var inde. Selvom Gajdosova ikke havde en chance for at returnere bolden, besluttede dommeren alligevel, at den skulle spilles om, hvorefter Caroline tabte pointet samt den efterfølgende matchbold.
På den 5. matchbold vandt Caroline omsider kampen, som er et nyt eksempel på, at Caroline aldrig giver op, selvom det begynder at se besværligt ud.
1. Rnd Bye  

Runder, uden Caroline

1/4

 

(40) Kanepi, Kaia (EST)  vs. (13) Radwanska, Agnieszka (POL)  2-6, 6-7(4)
(3) Azarenka, Victoria (BLR) vs (10) Bartoli, Marion (FRA) 7-5, 6-0(27)

Kirilenko, Maria (RUS) vs. (4) Zvonareva, Vera (RUS) 3-6, 3-6
(6) Kvitova, Petra (CZE) vs. (2) Sharapova, Maria (RUS) 4-3 Ret'd

Kanepi kunne ikke helt spille op til niveauet fra kampen mod Caroline. Dog viste hun i perioder i 2. sæt nogle af de samme takter, og hun havde også sætbolde. Radwanska klarede sig igennem på sin store sikkerhed (ligesom Caroline) og taktiske klogskab.
Azarenka vandt efter et jævnbyrdigt 1. sæt uden større problemer.

Efter flotte sejre over Stosur og Ivanovic  mødte Kirilenko omsider sin overmand.
Sharapova var uheldig og vred om på foden bagud 3-4 i 1. sæt.

Semi  (13) Radwanska, Agnieszka (POL) vs. (3) Azarenka, Victoria (BLR) 6-4, 4-6, 6-2
(4) Zvonareva, Vera (RUS)  vs. (6) Kvitova, Petra (CZE) 7-6(2), 6-0
Radwanska har ligesom Caroline en fantastisk god defensiv, som er meget svær at nedbryde. Desuden er hun en taktisk klog spiller, som får det optimale ud af sit spil. Azarenka lavede lidt for mange fejl, men det er primært Radwanskas fortjeneste.
Kampen mellem Zvonareva og Kvitova var kvalitetsmæssigt langt under niveauet i den anden kamp. Kvitova førte 5-1 i 1. sæt, men spildte en masse chancer for at tage sættet. I 2. sæt var hun tilsyneladende stået helt af  mentalt.
Finale (13) Radwanska, Agnieszka (POL) vs. (4) Zvonareva, Vera (RUS)  6-3, 6-2 Radwanska havdet alt for nemt i en kamp, hvor Zvonareva spillede usikkert med for mange nemme fejl.

29.08.11

US Open
Flushing Meadows, New York, USA
900 point - $439.550
Match Statistics: Klik på runden

Semi (28) Williams, Serena (USA) 2-6, 4-6. Serena spillede på et helt formidabelt niveau, som næppe er set bedre i hele hendes karriere. Caroline gjorde sit bedste for at stå imod det enorme pres, som Serena udsatte hende for. Caroline vandt mange af de dueller, hvor det lykkedes at få bolden i spil, men ofte vandt Serena direkte på sin fantastiske  serv, og det  bombardement af hårde og velplacerede returneringer i Carolines serv. Når Serena spiller på dette niveau, er der ingen spillere, der har nogen som helst chance for at vinde over hende.
1/4 (10) Petkovic, Andrea (GER)
præmie: $225.000
6-1, 7-6. Specielt i 1. sæt spillede Caroline noget af det bedste set længe. Hun havde sættet igennem initiativet og satte Petkovic  under et konstant pres, som hun ikke kunne modstå. I 2. sæt blev Caroline lidt for passiv med mange korte bolde, som overlod initiativet til Petkovic. Hun virkede en smule anspændt, hvilket resulterede i 19 uprovokerede fejl, mens der kun var 6 i 1. sæt. Alligevel lykkedes det med nød og næppe at vinde sættet 7-5 i tie-break.
1/8 (15) Kuznetsova, Svetlana (RUS)
præmie: $110.000
6-7, 7-5, 6-1. Caroline fik ikke udnyttet sine chancer til at vinde 1. sæt, og det så derefter ud til, at Kuznetsova ville tromle hende ned, da hun med fremragende aggressivt spil kom foran 4-1. Caroline demonstrerede igen sine imponerende fighteregenskaber og præsterede et come-back, som kun Caroline er i stand til. I 3. sæt var der aldrig tvivl om udfaldet.
3. Rnd (105) King, Vania (USA)
præmie: $55.000
6-2, 6-4. King spillede som ventet aggressivt og fik ind imellem lagt pres på Caroline, som dog hurtigt fik kontrol over kampen.
Mod slutningen slappede hun måske lidt for meget af, så der kom en smule spænding i 2. sæt, inden hun lukkede kampen.
2. Rnd (81) Rus, Arantxa (NED)
præmie: $31.000
6-2, 6-0. Rus spillede uimponeret og med et godt tryk i boldene. Det nyttede dog ikke noget, for Caroline er tilsyneladende helt tilbage på det niveau, som har givet hende 1. pladsen.  Svært at forstille sig, at hun ikke kommer i semifinalen.
1. Rnd (125) LLAGOSTERA VIVES, Nuria ESP
præmie: $19.000
6-3, 6-1. Så ikke kampen, men det lyder rimeligt. Iøvrigt godt at høre, at hun har indset, at hun ikke skal lytte for meget til de kritikere, som vil have hendes spillestil fundamentalt ændret i en mere aggressiv retning.
Hold endelig fast i dit bundsolide grundspil, som så gradvist kan udbygges med hyppigere netangreb og større pres på modstanderen, når du har overtaget i duellerne.

Runde (uden Caroline)

Finale (28) Williams, Serena (USA)  vs. (9) Stosur, Samantha (AUS) 2-6, 3- 6

USOpen Champion Stosur, Samantha (AUS)

Som Serena havde spillet hidtil i turneringen, var hun kæmpe favorit, men hun spillede ikke tilnærmelsesvis op til samme niveau som i semifinalen mod Caroline.
Ved French Open 2010 havde Stosur også spillet på et meget højt niveau i de indledende kampe, men i finalen var hun tilsyneladende lammet af nerver på grund af favoritværdigheden, og hun spillede langt under dette niveau i finalen, som hun tabte til Schiavone.
Ved USOpen havde Stosur ikke spillet overbevisende i flere af de indledende runder, hvor hun i et par af kampene var meget tæt på at ryge ud. I løbet af turneringen blev hun stadig bedre, og hun nåede finalen ved at vinde over seedet 2 Zvonareva, Vera (RUS) efter flot spil.
Da hun som nævnt havde prøvet at spille en Grandslam finale tidligere, hvilket gør en spiller bedre mentalt rustet næste gang, og alle forventede at Serena ville vinde, kunne Stosur i USOpen finalen spille helt uden forventningspres, og hun spillede derfor op til sit allerbedste, og Serena blev sat  under konstant pres gennem hele kampen. Det var en meget flot præstation af Stosur, som blev en helt fortjent vinder af USOpen.

21.08.11

New Haven Open AT YALE
470 point - $103.000

Finale (40) Cetkovska, Petra (CZE) 6-4, 6-1. Caroline vandt dermed turneringen for 4. år i træk. Efter at være røget ud i første kamp 2 uger i træk, var Caroline omsider tilbage på et niveau som kunne give forhåbninger om et godt resultat ved USOpen i den kommende uge.
Semi (8) Schiavone, Francesca (ITA) 7-6 (2), 6-3. Efter en periode med dårlige resultater beviste Caroline med en solid indsats, at hun er på vej tilbage på sit normale niveau igen.
1/4 (66) McHale, Christina (USA) 7-5, 6-3. Dermed fik Caroline revance for det overraskende nederlag ugen forinden i Cincinnati.
2. Rnd (41) Hercog, Polona (SLO) 6-3, 6-0. Omsider stoppede den resultatmæssige nedtur, og spillet var markant bedre end i de 2 forrige uger.
1. Rnd Bye  

13.08

W&S OPEN CINCINNATI, OHIO
1 point - $10.575

2. Rnd (76) McHale, Christina (USA) 4-6, 5-7. For anden uge i træk tabte Caroline i første kamp til en relativt upåagtet spiller. Kritikerne stod i kø for at forklare årsagen til denne markante tilbagegang: Ny kæreste, muligt brud med faderen som træner, modstanderne har fundet nøglen til sejr ved aggressivt spil, og mange andre kloge bud.
Der er ingen tvivl om, at Caroline i denne periode spillede uden den store selvtillid. Måske har en medvirkende årsag været usikkerheden om trænersituationen, og hvorvidt hun skulle ændre sin spillestil markant og blive langt mere aggressiv og slå flere vindere.
Forhåbentlig indser Caroline og hendes rådgivere, at spillet skal videreudvikles med basis i det hun er den absolut bedste til, nemlig et bund solidt grundspil, som gradvist kan udbygges med hyppigere net angreb og større pres på modstanderen, når hun har overtaget i duellerne.
1. Rnd Bye  

08.08

ROGERS CUP, TORONTO
1 point - $10.575

2. Rnd (22) Vinci, Roberta (ITA) 4-6, 5-7. Det var overraskende for de fleste, at Caroline tabte i sin første kamp, da hun meget sjældent taber til undertippede modstandere. Caroline spillede langt under sit normale niveau, hvilket fik flere kritikere til at forlange, at hun skulle skifte farmand ud og få en træner, som kan ændre hendes spillestil, så hun bliver langt mere aggressiv. Flere af hendes normalt begejstrede fans fandt indsatsen pinlig og tilsluttede sig koret, som forlangte ny træner og spillestil.
Caroline kan som alle andre spillere komme ind i perioder, hvor spillet ikke fungerer og den mentale tilstand ikke er helt i top. Man behøver derfor ikke at gå helt i panik, fordi hun mod sædvane pludselig taber en kamp.
1. Rnd Bye  

Se endvidere alle resultater, optjente point og præmier m.v. på

WTAs officielle webside under Carolines Profile - Activity

 << Tilbage